MEDICINSK LASER och smärtreducering med LLLT - Low Lewel Laser Therapy


Laserljuset tränger in i skadade celler och aktiverar kroppens eget immunförsvar så skadade vävnader kan läka snabbare eller börja att läka i de fall läkeprocessen stannat upp. Laserljuset främjar blodcirkulationen och är en fantastisk metod för alla slags cirkulationsproblem och stumma ben. Ljuset verkar inflammationshämmande, smärtlindrande och minskar svullnader.

Från nacke, rygg och axlar till armbågar och händer, onda höfter och knän, ner till underben och fötter. Stumma ben och dålig blodcirkulation.

LLLT reducerar smärta och hjälper dig till att leva och inte bara överleva. Hur?

Albert Einstein var den som först angav iden till vad som idag kallas för LLLT.

Laser står för Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation och LLLT står för Low Level Light Therapy. Den analgetiska effekten är möjlig att få då det med hjälp av LLLT kan ge en mindre utveckling av prostaglandin E2, mikrocirkulationen förbättras och de noiceceptiva signalerna kan hämmas.

Vad är det främst som händer? Jo kroppens egna läkningsförmåga stimuleras. Cellerna tar till sig ljuset från lasern och omvandlar det till positiv energi. ATP som bildas i mitokondrien inne i cellen är själva energin som cellerna behöver. Laserljuset stimulerar ATP så cellen kan återställa sig med hjälp av extra energi. Det frisätter signalsubstanser som tex kväveoxid så att blodkärl vidgas. Detta är en mycket bra metod för människor som lider av fibromyalgi eftersom det är förenat med nedsatt cirkulation och sämre syreupptag.

Så med hjälp av detta stimuleras immunförsvaret till att hjälpa kroppen till självläkning. Smärta reduceras, inflammationer och svullnader minskar.

Fördelaktigt med laser är att det går att behandla akupunkter. Istället för nålar så fungerar laserljuset likadant utan att göra ont som en nål kan göra. 

Ingen behandling är den andra lik och hur många gånger som kan komma att behövas är aldrig ett bestämt antal gånger. Man brukar säga ca 4-6 ggr inom en kortare period.

LLT har praktiserats sedan mitten på 1900- talet. Det kallas för medicinsk laserbehandling och består av en ljuskälla som avger rent ljus på en och samma våglängd med sammanhängande ljusvågor som tränger in i cellerna och stimulerar dess självläkning och kroppens endorfiner.

Laser kan användas både vid akuta skador som vid inflammationer och svullnader. Tex, stukningar, förträngningar, led/muskelinflammationer och som hjälp för att kroppen skall läka bättre efter operation.

Efter en behandling kan man reagara på flera olika sätt; Inte alls – Med en ökad smärta inom viss tidsradie – Med smärtlindring – Yrsel. Vanligast är dock ökad smärta eftersom kroppens processer är igångsatta.

Irisdiagnostik

Kontakta oss för att boka en Irisdiagnostik med Olle. 

Hårmineralanalys

Många människor lider av näringbrist utan att veta vilka
ämnen i kroppen som saknas. Med en hårmineralanalys kan du få veta exakt vilka ämnen som din kropp har brist eller överskott på.
Vanliga symptom som kan uppstå i samband med
näringsbrister är bland annat; allergier, barnlöshet, fibromyalgi, mag och tarm- problem, huvudvärk och hudproblem.
En fördel med hårmineralanalys är att det inte bara är
näringsbrister utan du kan också få reda på hur sköldkörtel och binjurar fungerar. En mineralanalys går igenom och analysera alla dina
balanser/obalanser av kroppens mineraler.
De mineraler som mäts är Kalcium (Ca), Magnesium (Mg), Natrium (Na), Kalium (K), Koppar (Cu), Zink (Zn), Fosfor (P), Järn (Fe), Mangan (Mn), Krom (Cr), Selen (Se), Bor (B), Kobolt (Co), Molybden (Mo) och Svavel (S). Men även gifter och andra grundämnen mäts.
Utifrån balansen och förhållande dessa emellan kan man genom framtagna mätverktyg utläsa även vilka vitaminer som kroppen saknar och kroppens metabolism.
Det går till som så att man får boka en tid och komma för ett möte. I det mötet går man igenom ett frågeformulär tillsammans med Martina. Sedan klipper vi tre små bitar hår längst in i från huvudet. Det skickas med post för analys. Ca tre veckor senare har vi fått tillbaks svar från laboratoriet. Vi bokar in en ny tid (telefontider fungerar om patienten önskar) och går igenom resultatet samt rekommenderar eventuella mineralkurer eller andra åtgärder för att återställa balansen i kroppen. 6 månader efter ev åtgärd erbjuds du en ny tid för uppföljning.